Η εταιρεία μας


Η Ευαγ. & Κων. Έξαρχος & ΣΙΑ ΟΕ είναι μία εταιρία παραγωγής παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων με έδρα την Ελασσόνα (3,5 ΧΜ Ελασσόνας – Δεσκάτης) που λειτουργεί από το  1949.

 Η εταιρεία συλλέγει γάλα αποκλειστικά από την περιοχή του Ολύμπου και παράγει κυρίως Φέτα ΠΟΠ και άλλα προϊόντα για τα οποία είναι γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    
 
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Ευαγ. & Κων. Έξαρχος & ΣΙΑ ΟΕ ιδρύθηκε το 1949 από τον Ευάγγελο και Κωνσταντίνο Έξαρχο και μέχρι σήμερα παράγει παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα με μεράκι και ποιότητα , δύο χαρακτηριστικά με τα οποία έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των καταναλωτών. Από το 1998 έχουν εισέλθει στη διοίκηση της εταιρείας ο Δημήτριος Κ. Έξαρχος και Δημήτριος Ε. Έξαρχος, δύο νέοι άνθρωποι με όραμα και διάθεση που βοήθησαν στην ανάπτυξη και  την επέκταση της επιχείρησης.

Οι πρώτες εγκαταστάσεις της εταιρείας βρισκότανε εντός της πόλης της Ελασσόνας αλλά το 2005 η επιχείρηση απέκτησε νέα έδρα. Μεταφέρθηκε σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συνολικής έκτασης 3,5 στρεμμάτων στο 3,5 χλμ Ελασσόνας – Δεσκάτης. Η μεταφορά της, της επέτρεψε να αυξήσει και να διευρύνει την παραγωγή της, κατά την οποία εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφαλείας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα IFS,BRC,HAACP & ISO:22000.

Με τη φέτα ως κύριο προϊόν, η εταιρεία έχει καθιερωθεί στην ελληνική και ξένη αγορά χάρη στην εξαιρετική ποιότητα και την ευχάριστη γεύση της. Άλλα προϊόντα της εταιρείας είναι το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το βούτυρο, η μυζήθρα και το τυρί από κατσικίσιο γάλα. Η εταιρεία συλλέγει αποκλειστικά το πρόβειο και γίδινο γάλα από τις ορεινές περιοχές της επαρχίας Ελασσόνας, του νομού Πιερίας και του νομού Γρεβενών. Το γεγονός αυτό της επιτρέπει να χαρακτηρίζει τα προϊόντα της ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασίας Προέλευσης).