Φέτα


Η φέτα είναι ένα είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Η γεύση της φέτας είναι αλμυρή και αποθηκεύεται σε υγρά άλμης για περίπου 3 μήνες. Η φέτα έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προστατευμένη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.). 

Η φέτα ΕΞΑΡΧΟΣ παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται αποκλειστικά από την ορεινή περιοχή του Ολύμπου. Σε αυτές τις συνθήκες το γάλα δίνει τα καλύτερα γευστικά χαρακτηριστικά και με την δική μας γνώση και εμπειρία μετατρέπεται σε ένα από τα  πιο φημισμένα παραδοσιακά τυριά, τη φέτα "ΕΞΑΡΧΟΣ".